Mizo Inlu Lai Chiang Tak

Chutia kan titi mawlh mawlh lai chuan Delhi mi hi lokal ve in Aizawl a ni lo, Aizwal alawm rawn ti ta tlat a. Hmanlai chuan hla ho mai mai leh hla tak tak tling lo,puitling chin phei chuan an sak vak loh leh "Zawlbuk lut lo hla" an tih mai thin a ni awm e. Hmanni ka thianpa lo leng chuan a laptop thar a rawn kenga, Burma sumdawng KS ni ngei tur a ni, a dairy an chhiar saka, scan file min pea, a nuihzathlak khawp mai. Mahse min rawn chhanchhuak tih chu ka mang hriat ruai hi a ni mai a. Hemi ni atang chuan University ti ti ber ka ni a, chanchinbu thenkhat an rawn kal ta hial a. A duh apiang tan in register-in mahni story te post ve mai tur a ni e. NU HUR Thingtlang lam atanga in rawn luah college zirlai nen kan ni ve a. Karilru a buai thei hle a ni. Mizo Kristianten,“Evi leh Adama sual vang kha alawm,” tih kan ching, chumi piah lamah, “Evi leh Adama vang pawh kha a lo ni lo, Setana vang zawk kha a lo nia lawm. A Mizo hming dik tak hi ka hre lo): Montbretia; Dingdi (Dingdi hi kan ti thin a, mahse hei chu a hming dik lo ani chiang sak, a hming dik tak ka hre lo): Scarlet Milkweed; Heng par hi kan naupan laiin kan in kawt ah ka phun thin a. Mizo pi leh puten sakhua an lo neih \an dan hi chiang taka hriat a ni lo va, an sakhaw biak danah pawh hian eng ber hi nge an biak tih hi thil hriatthiam har tak a ni. Mizoram in buai a tawh lai khan hmeichhia tam tak chu zalenna sualin ramhnuaiah anlo vak vai ve tawh a. kan rilru put hmang pawh thuk takin a nghawng a ni. " (Amosa 4:12) tih thu h i huai takin a puang ve ta a ni. Mizo hmangaihna thawnthute pawh hian Mizo khawtlang nun tam tak tar lan a nei a. Thosi te chuan min seh emaw seh lo emaw. He hla hi hla lungl>nthl^k tak mai a ni a. Chumi hnuah, rapchungah, mei khu ur lai tak maiah min dah a, chutah pawh chuan em tha pawh chang zo lovin, pate awng sir siarah min han dah lehnghal a! A hrehawm dan a thuahhnih ngei mai. This song is specially for my dear visitors from around the world and here in India - I am sharing a short Mizo folk song for this week’s “ Music Monday ”. I TAN CHAUH-24 www. Hei hian thuziak mite rilru pawh a la zauh tawk lohzia a tilang chiang hle. mizo te leh british ho indona 1 Mizo Hnam chanchin hreloin, Mizo Thalaite an thanglian nasa ta hle mai. A nutei chu nu. Hei hian Aizawl khawpui a sawinghing lawih a, Zo khaw lamah pawh ti ti lian ber a tling. Zoram buai lai khan India sipai an rawn lut a. A ziaktu ten he blog a in thu ziak hi in lo chhiar fuha he blog a a lo awm hi in lung a awi lo a nih chuan lo sawi u la ka lo delete leh mai dawn nia. Samuel Lalrozâma Hmar: Mizo: TIHTUR (mission) Mizo Inlu Lai Mobile Lak Video Music Download - WOMUSIC Mizo Film-te Hi elefschool Mizo Film Thar 2016 Xem video clip Mizo. Hmei neih hi Mizo nun danah thil mawi lo taka ngaih a ni. Hmarah pawh Chhûra thlah an ni a, an Sa an biak pawhin leilawn letlingin an dawh thin. Chutih hun lai chuan, miten an lawm chu country dik tak ni lo, pop music nena inpawlh deuh hi a ni zel a. chumi lai vel pawh chuan ka fa a pai a a inhriat thu min hrlh a. Puanchei hi Mizo puanah chuan a mawiin a ropui ber a ni a. pdf), Text File (. Naupang thangduang tak ka ni a, mite chuan pian phunga ipa i chhun a, hmel ah i nu i chhun min ti fo reng a. 48 Nathanaela chuan, “Engtin nge mi hriat le?” a ti a. Hnamdang tawnga awm manglo, Mizo tawnga awm si, kan tawng tihlu em emtu chu Prefix hi a ni a, a awmzia chu thu hmalama bei thumal sawina a ni. Mizo mipuite phei chu thiltha kawhhmuh nuam tak, hruaitu a zir a thuawih thei tak leh thil tha duh tak vek kan nih hlawm avangin hma kan sawn chak pawhin a rinawm a. Video from Anothen Lalsiamthara. Zânah vân boruaka planet-te kal kawng chu a chhui a, mâp siam thiam tak a ni bawk. 61-63 a ni a; chutih lai chuan October 64-a Nero-a tihduhdahna lo in\an kha a tar lan miah loh avangin AD 59-61 aiin a hma thei lo a ni ti an awm bawk. 47 Isuan Nathanaela lo kal a hmuh chuan a chanchin a lo sawi a, “En teh u, Israel mi tak, mi bum tumna rêng nei lo saw,” a ti a. anni chuan an inneihna chu tûn lai nun [buai tak] kârah pawh an vawng tlat a ni,” tiin a ziak a. Chhûra chu lal a ni ta hial a, an khaw pa neinung a ni. chhiar peih in awm takin kan post ve thawr nge. Hmeichhe aw, thlabar mangang tawp au a ni tih hai rual a ni lo. Thosi te chuan min seh emaw seh lo emaw. Moon Stone 46,370 views. Mizovin thuziak kan lo nei tawh thin Mizo lehkha zawng savun a ni a, hman laiin uiin min lo ei sak zo ta a ni e, tih a ni thin a. Mizo \awnga hnam dang \awng hnuhma kan tiha ‘hnam dang’ tih hian Mizo hanhthlak ni lo, Mizo \awng hmang lo, Mizote sawi dana Sap leh Vai inkara mi zawng zawng a huam thei awm e. Chuta tang chuan engmah hi mumal taka hriat pawh ka nei meuh lo. Mahse a hma ai chuan security him tawh tak a ni a. Tunlai hian, an chanchin hriatzui a ni ta meuh lova. A awmna inah lût la, a ṭhiante zîng ata pindan chhûngrilah luhpui la. Pi pute thil hriat dan kha chiang taka fiah a ni lo fo. Malsawma hla phuah “Buann>l ram d^i” tih hla chuan mite hriat a hlawh hle a. Zathangvunga hian a pianthar tawh hnuah mihring hlui thihna leh a thara nun chu chhar tain a inhria a. ka zangfuk vanga phu uih uih leh thisen zam awm truak mai chuan a chhu ko tlang ka nawr kau tir a a chak tawh lutuk chuan usang ka chhu hi ita a nih hi min lu rawh nuam deuh in a rawn ti tham triak aka zang chu a chhu lum ham ham a ka dep luh trual2 lai chuan min kuah nghet in a dak trial2 a kan dep tak tak mai chuh a nuam ti lutuk. com mizo story thar nitin dah ziah a ni e (Min hrilh ang angin ka ziak a, a ziaktu ngaihdan leh duhdan engmah emaw tihdanglam engmah a awm lo, a sawitu nihna emaw awmna tilang thei thil erawh chu paih then a ni e) Thingtlang khaw te tak te pakhat a awm kan ni a. Thiamchantira Thalfavang kut night ah an unau in. mizo sex story Hmeichhia, Private a in lo va chhaih emaw anih a, tawngkam mawi lo te a in lo va inbox a, kan hriat leh si che chuan, MIZO SEX STORY a tangin Block in ni ang Tin sex story leave dan hi, MIZO SEX STORY hi UNLIKE la, i left ni mai. Mahse min rawn chhanchhuak tih chu ka mang hriat ruai hi a ni mai a. Lal ISUA ngei khan buhchi theh thu min hrilh a, khang buhchite kha an tlakna hmun a inang lo ang bawk khan mihringte pawh kan tlakna hmun a inang lo va, a then chu thuawih tak anga lang si zawm chuang si lo, zung kai thei tlat lo an ni a, a then erawh he khawvel sualin a chimpil mekte an ni a, thenkhat chauh lei thaa tla an awm a, tlemte chauh. Mizo tlangval leh Sap nula On February 19, 2012 February 5, 2014 By zochepa In Thawnthu Mizo tlangval pakhat hi Bangkok khawpui hotel pakhatah hna a thawk a, tumkhat chu an hotel-ah chuan Sap nula hmeltha piannalh zet mai hi a rawn thleng a. Luri'n a pa Pastor Saikhuma (Seventh Day Adventist) phuah a sak "Olive thing hnuai ah a tawngtai" tih hla hi a tobul nen belhchian i han tum dawn teh ang. Amaherawh chu Mizo hnahthlak Hnam hrang hrang zingah chuan in lakhranna rilru (Hnam Feeling) nei lo ber leh Mizo Hnahthlak hnam zawng zawng deuh thawin an Hnama an sengluh tak Hnam kan nih avanga mahni Hnam Tobul chhui chiang lem lova awm ta mai mai kan nihna erawh Historical Researcher te thlirna tukverh atanga thlir chuan a pawi hle awm e. Fiamthu duh ve tak ka ni a, kan uan ve deuh lahin thutak pai lo min ti. NU HUR Thingtlang lam atanga in rawn luah college zirlai nen kan ni ve a. A thu leh a thlûk inhmeh hi sak pawh a nuam a, a ulh ren run lo va, mi a tiphur thei êm êm a ni. ( Hnam zetin tan a lo piang , van Lal fapa a ni Mihring zingah a lo piang kan Lal turah )2 Leia Lalten do mahse. ka fa anilo. Tichuan Aizawl chu Aizol ti ang in lam tur ka ti a. Chumi hnuah, rapchungah, mei khu ur lai tak maiah min dah a, chutah pawh chuan em tha pawh chang zo lovin, pate awng sir siarah min han dah lehnghal a! A hrehawm dan a thuahhnih ngei mai. An vengah YMA MEMBER a lo ni reng em aw tih ka ngaihtuah mai mai. Chuvangin a thu ken chu sawi loh, a ziak dan hmang pawh a pawimawh tel a. Kan inhmangaih tawn hle. Film puitlinga chhiar tham Mizo film pawh chhiar tham fé kan nei ve ta. A awmna inah lût la, a ṭhiante zîng ata pindan chhûngrilah luhpui la. Manipur-ah khian Kuki, Mizo leh Zomi tiin an in then phawk a. Bestsellers. Lungchhe aw tak hian,ka naupan lai a ka patea min pawngsual tihlohchu nangnen chiah asin sex kan hman. Thuhlaril hmasawnnain a chim chin a san chak zia hian Zofate hi hnam namailo tak, puakchhuah tur thu leh hla nei tha tak kan nih zia a tilang chiang hle a. Min rawn chhanchhuah lai kha ka hre riai ruai a, engtiang takin nge min rawn hmuh tak dan pawh ka hre mumal mang lo. ) A pasal tur lah Nepali mikhual chamrei, Aizawl-a sumdawnna din a lo ni awm a. Thilte kan ei a, tui te ka in hnu erawh kha chuan ka hre chiang tak tak chauh a ni. Thlarau rah te leh zel pawh ‘ti rah thin turin’ min zirtir mai mai si a. A thiante nen tumkhat chu Pastor Under-Eyke a thusawi ngaithla turin inkhawm an tum a, an tum dan tak chuan Pastor thusawi lai chu fiamthu thawh nan lo hman. A thlahte pawh an hmuingîl zêl, kan hriat pakhat chu Mizo hausa hmasa Pachhûnga kha a ni. Ka bialnu chu cher khal ru tak ang chi hi a ni a. —1 Johana 2:3; 1 Petera 5:7. Khawtlang nun han en phei chuan an zellenin mipa tam tak aia thil tithei leh huaisen tak tak lah an tam bawk si. Huchi in a hong khawl thei a, ka ngaihtuah thakleh, “Sikha laang ei ve,” chi in ka ngaihtuah hi. VCP chuan, “E le … an inlu lem suau suau mai” a ti e tia fiamthua an sawi ang deuh tak tak hian Sikul te chu kal ve bawk mah ila chawlhlawk lai leh Sikul ban; Sikul chawlh ni apianga kan han inkawm khawma kan inkhualtelem țhin kha chu, a takin Serh te kha tilang em lo mah ila inluk lem kha a serh zinga a mei kha a ni ve chiang mai. Bible ziaktu Ezra chuan Kisleu thla chu khaw vawh lai leh ruah sûr lai a nihzia a târ lang a. Sapho society-a chhungkua leh nupa inkar a tihchhiat nasat tawh bakah (statistics tam tak hmuh tur a awm) keini Mizo ţhalaite pawh min ei chhe mek a nih hi. A han chhuak a ngawi rengin pawn vawtah chuan a ding a, minute sawmpanga lai tur a han din chuan engmah a hriat leh chuan loh avangin mu tur chuan inchhung lam chu a pan leh ta a. Chungleng leh hnuaileng indo-ah khan Sakhi leh satelin Rulpui tui an inzuan kahlen siak a, satelin Rulpui tui a bawh keh a, Rulpui thinrimin satel a um ta chiam a, chu chu Murain a lo hum a. This feature is not available right now. Heng hla pahnihte hi Puma zai siper huanga mi ve ve an nih piah lamah tlar thum zai kan tih huanga khung theih ve ve an ni a. He tawngkam hi Mizo chhinchhiahna (Identity) a ni. Chhûra chu lal a ni ta hial a, an khaw pa neinung a ni. Crime em a nih loh chuan eng anga ngaihdan maksak pawh nei la post-modern zia a ni vek mai. Chutihlaiin he hla hi Mizo tawh phawt tana phuah a ni a, party pakhat hla ni loin hnam hla a ni, tih hi amah leh a chhungte ngaihdan a ni. A thu a han chhiar anga Pu Chawia leh Pu Zorampela chu an mit a kham leh khawp ang, kan mizo tawng thiam hian a daih leh dawn si lova; mahse, anni hi chuan tha takin kan dik lohna leh thiam lohna min hrilh ang a, hma kan sawn phah ngei ang. A lo ngaih tak si chuan chawi belh tur (fine) a awm thei. Bum rual ka nilo,nang ang ks (chiangtawk hian mirawn en a,a ka a angzuau a) zanlai a vak kual a inzuar,hnathawkpeihlo sum duh si hian ka fa i pai theilo. hindu/buddhist te hian min zuam tawlh tawlh dawn a ang by rev. Heng thil zawng zawng hi hmangaihna thinlung daih tawh vanga thleng ni vek lo mah se, hmangaihna thinlung tidai thei tur erawh chuan a chakin thil a tithei em em lawi si a. Kan hun neih a piang in kan inlu hi a ni maia. Hei hian Aizawl khawpui a sawinghing lawih a, Zo khaw lamah pawh ti ti lian ber a tling. Heng kan sawi takte atanga lang chiang tak mai chu khawtlang muanawm leh mipui tanrualna nei tura hmanlai atanga bul tan kha kum 100 chuang a liam hnuah pawh la chhunzawm zel a ni a; chumi tihlawhtling tura tha thawhtu leh a kalphung erawh a inthlak nasa hle thung. An vengah YMA MEMBER a lo ni reng em aw tih ka ngaihtuah mai mai. Chuta tang chuan engmah hi mumal taka hriat pawh ka nei meuh lo. Puma Zai leh A hunlai Boruak : Puma Zai hi sawi tawh angin kum 1907/08 chho va lo lar thar a nih avang hian ' Cultural Revival' tih hialin a sawi ngam a. 'Kum sul liam hnu kan nun ngaih lai tho leh thin' tih hla, Kristian Hla Bu no-121 a awm hi Krismas hun hlut zia leh hunpui pawimawh; kan nun hlui leh kan vanglai te min ngaihtuah chhuah tir tu; mihringte'n chatuan nunna kan neihna tur a hun pawimawh ber a nih zia thu te he hlaah hian chiang takin kan hmu thei awm e. Mizo Academy of Letters Book of the year 2018 atan Hringnun Hrualhrui Mafaa Hauhnar ziah chu thlan a ni kei lungmâwl hian eng tak nge a sawi ka chiang bik lo. A chiang love lalte va lam leh rawh tih zawng zawng kan chang zo alawm le. 'Aw' hi 'o' ang in lam la ka ti a. A nutei te inhnuai an luah a. Zoram buai lai khan India sipai an rawn lut a. Chutia ngaihnawm ti em em leh a ziaktu ngâisâng rilru tak chunga ka chhiar zel chuan a chanve ka chhiar thleng mêk a; chu chu chawhnu tlâng her, dâr khat leh a chanve vel a ni. Rih Dìl hmêlhmang hrethiam chuang miah lovin kan naupan laiin a chanchin kan zir sil nual. An awmdun ka enthlak lai leh a hnuah pawh vawi tam tak inthen a tha zawk em tih ka ngaihtuah. ka hriaHeta tang hian. Watch Queue Queue. kan rilru put hmang pawh thuk takin a nghawng a ni. Bum rual ka nilo,nang ang ks (chiangtawk hian mirawn en a,a ka a angzuau a) zanlai a vak kual a inzuar,hnathawkpeihlo sum duh si hian ka fa i pai theilo. Thenkhatin sipai an hlauh luat vangin an hlauh tlawn a, an taksa sipai hnena hlan ta mai pawh. Chuta tang chuan engmah hi mumal taka hriat pawh ka nei meuh lo. Nungcha thawnthu (Animal tales) hi Mizo te hian kan nei nual a, a then chu awihawm ve tak tak, chutihrual a awihawm lo ve tak tak te a awm bawk a ni. A awmna inah lût la, a ṭhiante zîng ata pindan chhûngrilah luhpui la. Wednesday, August 31, 2016. Mahse chutiang em chuan zoram lam press te hian an chhuah teh chiam si lo. Do Mahse ( Mizo Lyrics ) 1. Mizo mipuite phei chu thiltha kawhhmuh nuam tak, hruaitu a zir a thuawih thei tak leh thil tha duh tak vek kan nih hlawm avangin hma kan sawn chak pawhin a rinawm a. Flexibility : Program leh data te hi a hranga awm ve ve tur an ni a, data kan vawnna tanga data inlaichin lo te kan paih or tihdanglamin emaw kan vawn thatna physical storage kan thlak chang pawhin program chu kan thlak danglam a tul lo va, Excel-ah chuan program leh data hi a kal kawp tlat a, hei hi database software aia a flexible lohna leh that lohna chu a ni. A Sipai (Rahsi) zinga pakhat tui thiam ber chu a ngunhnam thlauh chu chhar tur chuan a tir ta a. Morality pawh a awm tak tak bik lo, culture thil mai a ni, duh leh miin a duh angin sex a hmang anga, a duh leh nupui atan mipa pawh a nei anga, chutiang bawkin pasal atan pawh mipa kher a ngai bik lo, a neitu thu thu a ni mai. A lo call ve chhun lah kei chau leh na tinreng tuara ka awm lai lo niin, phone khawih thei pawn ka awm loh lai lo ni vei nen…. ( Hnam zetin tan a lo piang , van Lal fapa a ni Mihring zingah a lo piang kan Lal turah )2 Leia Lalten do mahse. ENTU Aug 12 - Free download as PDF File (. Hun hmasa lam leh tunhnai maia kan zaipawl ram danga zin te pawhin an rawn sawi ber chu sap hla leh tawng danga an hla sak ai chuan mizo hla leh cheraw kan te chuan hnamdang mit a la zawk tih hi. Lemchan a nih anga chan chawp, nunphung pangngaia tih ve rem lo thil hleihluak leh uchuak tak pornography hian mi tam tak nun a tichhe mek zel a. Heng thil zawng zawng hi hmangaihna thinlung daih tawh vanga thleng ni vek lo mah se, hmangaihna thinlung tidai thei tur erawh chuan a chakin thil a tithei em em lawi si a. Mizo hmeichhe sexy Posted by Hmelthatea David on 4:03:00 PM Christmass lai a ni bawka, rilru in Bethlehem ran in leh sabengtung lam hawi lo mahse, he sabengtung hi kan in bul lawkah a lo dinga, ka la ve mai mai nih hi. Vawiin thlengin kan la hlutin kan la ching em em a, mahse sawi loh theih loh chu a zeh mawi tak tak disul leh lenbuangṭhuam te chu tunlai a khawla puantahtute chuan an zep peih tawh lo va. Chatuan hi engtia rei nge tih ka hre lova, mahse chatuan tling lo deuh min dah hmanin ka hre hial. Hei hian Aizawl khawpui a sawinghing lawih a, Zo khaw lamah pawh ti ti lian ber a tling. anni chuan an inneihna chu tûn lai nun [buai tak] kârah pawh an vawng tlat a ni,” tiin a ziak a. Mizo mipui hruaituten ngaihtuahna fim an hman a ngaih hun kan thleng mek. Nghakhlel takin Aizawl a lo chhuk hun ka thlir a, mahse amah chu sawi loh nitin, nileng, zantin a call leh text reng pawh dawn ni a awm lo. Chutichung chuan, tûn lai khawvêl hmun hrang hranga mite hian Isua hming chu an ṭawng hman nêna inmilin chi hrang hrangin an lam tho va. A thlahte pawh an hmuingîl zêl, kan hriat pakhat chu Mizo hausa hmasa Pachhûnga kha a ni. 61-63 a ni a; chutih lai chuan October 64-a Nero-a tihduhdahna lo in\an kha a tar lan miah loh avangin AD 59-61 aiin a hma thei lo a ni ti an awm bawk. " (Amosa 4:12) tih thu h i huai takin a puang ve ta a ni. Chhûra chu lal a ni ta hial a, an khaw pa neinung a ni. Keipawh mi huan a thei lo ru kumkhua lo in, mahni a thei huan te hi Pathian in rem A tih chuan siam ve te hi ka chak a, chung tih dawn hunah internet a han search zung zung theih nan an Sap hming hriat. Ka thlenna te an fel a, an chungah ka lawm tak meuh meuh e. Huchi in a hong khawl thei a, ka ngaihtuah thakleh, “Sikha laang ei ve,” chi in ka ngaihtuah hi. Rih Dìl hmêlhmang hrethiam chuang miah lovin kan naupan laiin a chanchin kan zir sil nual. Chu chuan chiang taka a lantir chu kan ziaktu tam berte rilru chu nula hmelṭha tak zunin a hruaibo tlat reng tih hi a ni. Mizo thei leh thlai te leh an Sap (leh vai) hming Pangpar leh a extra kan ti tawh bawk a , tunah thei leh thlai leh bonus ho han ti leh teh ang. chumi lai vel pawh chuan ka fa a pai a a inhriat thu min hrlh a. I've heard abt mautam since long ago, but never took it seriously. Morality pawh a awm tak tak bik lo, culture thil mai a ni, duh leh miin a duh angin sex a hmang anga, a duh leh nupui atan mipa pawh a nei anga, chutiang bawkin pasal atan pawh mipa kher a ngai bik lo, a neitu thu thu a ni mai. A hla thu leh a thluk inlalawn chho pui tak mai hian Pathian a chawimawi chiang em em a ni. Rei tâwkfang kan titi hnu chuan Mizo hnahthlak unau thenkhatina ka lung an tih-awi loh avanga Mizo nihna atanga sahthlâk mai pawh duh rum rum khawpa rilru hrisel lo ka put châng a, min kai harh thar leh thintu, a hla phuah zawng zawng zinga ka duh ber "Insuihkhawm leh zai i rel ang u" tih hla a phuah dan ka zawt ta a. Mizo pi leh pute’n ‘ziak loh dan’ an neih chu tunlai ‘Dan’ in a pawm. A tuamtu kawr a dak ral huna lang chiang mai tur a ni. Vawiin thlengin kan la hlutin kan la ching em em a, mahse sawi loh theih loh chu a zeh mawi tak tak disul leh lenbuangṭhuam te chu tunlai a khawla puantahtute chuan an zep peih tawh lo va. NU HUR Thingtlang lam atanga in rawn luah college zirlai nen kan ni ve a. Tin, Mihrinhla 9 lai a phuah bawk a. Thanga Jongte te chhungkua - Enge an tih tak zel? (Film React part. mahs la naupang tak kum 23 bwr vel nen hian kan inngaizwng ve a, ka duh em2 pwh ka hre lova mahse vwi tamtak sex kan hmang dun tawh a. Ka pi nen a, kan inlu lai chu a fanu kum 14 mihian min lo hmu ru reng chu niin, a tukah kan insuk na ah min vau nan a hmanga, thawmhnaw zawng zawng ka su vek a. Mawza hi hak chi ani lo a, a buna bun chi ani. A thu a han chhiar anga Pu Chawia leh Pu Zorampela chu an mit a kham leh khawp ang, kan mizo tawng thiam hian a daih leh dawn si lova; mahse, anni hi chuan tha takin kan dik lohna leh thiam lohna min hrilh ang a, hma kan sawn phah ngei ang. Restaurant a thuin pizza ka ei lai leh ka inthiam lo lai chiang takin ka hre thei - mahse mal tak leh mangang taka almira chhunga ka unaunu ka nghak lai, min theihnghilh ta em ni tia hriatna pawh chiang takin ka nei. Chiahpuam han buai vel atangte khan a lang chiang hle. Theology chu Kohhran leh Pathian inkara palai hna thawktu a ni a, kan Theology in min hawipui lam apiang chu Kohhran hawilam leh rawngbawlna kawnga kan. Puma Zai leh A hunlai Boruak : Puma Zai hi sawi tawh angin kum 1907/08 chho va lo lar thar a nih avang hian ‘ Cultural Revival’ tih hialin a sawi ngam a. A thuziak reng rengah Mizo hnam hi engtik lai mahin a dah hniam ngai lova, hnam dangte chungah a hawi luih tir valh valh thin. beiseina nen ka thlir reng laiin May ni 8 ah. A bula ka awm hi chuan sawi tur ka hre ngailova, amah ringawt hi ka ngaihtuah thina, high school kal lai kan ni bawka, a pawnfen kar atanga a mal no rawn lang ringawt te pawh hian thil nasa tak min ngaihtuah tir thin. Nungcha thawnthu (Animal tales) hi Mizo te hian kan nei nual a, a then chu awihawm ve tak tak, chutihrual a awihawm lo ve tak tak te a awm bawk a ni. Nghakhlel takin Aizawl a lo chhuk hun ka thlir a, mahse amah chu sawi loh nitin, nileng, zantin a call leh text reng pawh dawn ni a awm lo. Salvation camping-ahte kan lut a, piangtharin kan chhuak a, nimahsela kan pianthar dan a fuh tawk lo fo niin a lang. Kan han sawi tak ang khan tuna Mizo kristian te'n kan theology kalpui mek ah pawh hi a thatna lai sawitur a awm laiin a famkimlohna leh thuamthat a ngaihna a awm a ni tih a lang chiang hle. Rei tak ka en reng hnuchuan Remruati leh tlangval pahnih te chuan Nula an phuarna chu an phelhanula chu a ding zawk a,tlanchhiat tum niawm tak a a awm lai chuan a sam chua hnung lam ah a leng siau a,ka thil hmuh chuan min van tiphu chiang,Ramhuai kahmu emaw ka ti hial aHmangaihzuali hmel ka hmu tlat,Pakhat chuan a kuai daka,chemte thisen. 1 Chûng lai chuan zâwlnei Elisan zâwlnei la tlangvâl tak hi a ko va, “Insiam la, he hriak bûr hi keng la, Ramot-gilead-ah va kal rawh. A dawta thuziakahte chuan Pathianin min ngaihsak tak zet dân thilsiamte'n min zirtîr chu kan ngaihtuahho vang. Chutihlaiin he hla hi Mizo tawh phawt tana phuah a ni a, party pakhat hla ni loin hnam hla a ni, tih hi amah leh a chhungte ngaihdan a ni. com mizo story thar nitin dah ziah a ni e Martin-a hi eng ang mihring chiah nge maw a ni le?A kiang hnaia ka awm in he khawvela hmeichhe awm chhun niawm takin min sawngbawl a,lemchan thiam tak a ni ngei ang. Sapho society-a chhungkua leh nupa inkar a tihchhiat nasat tawh bakah (statistics tam tak hmuh tur a awm) keini Mizo ţhalaite pawh min ei chhe mek a nih hi. Keipawh mi huan a thei lo ru kumkhua lo in, mahni a thei huan te hi Pathian in rem A tih chuan siam ve te hi ka chak a, chung tih dawn hunah internet a han search zung zung theih nan an Sap hming hriat. Chu chuan chiang taka a lantir chu kan ziaktu tam berte rilru chu nula hmelṭha tak zunin a hruaibo tlat reng tih hi a ni. A ziaktu ten he blog a in thu ziak hi in lo chhiar fuha he blog a a lo awm hi in lung a awi lo a nih chuan lo sawi u la ka lo delete leh mai dawn nia. “India Constitution-ah Independent theihna ding a um ei hriet le,” te in ti. An chanchin zêl chiang tak hriat kan nei lo. anni chuan an inneihna chu tûn lai nun [buai tak] kârah pawh an vawng tlat a ni,” tiin a ziak a. Mizo hmeichhe pakhatin Purse aru lai. mizo sex story Hmeichhia, Private a in lo va chhaih emaw anih a, tawngkam mawi lo te a in lo va inbox a, kan hriat leh si che chuan, MIZO SEX STORY a tangin Block in ni ang Tin sex story leave dan hi, MIZO SEX STORY hi UNLIKE la, i left ni mai. Hetiang Mizo lal ropui, Mizo History-a mel lung pawimawh tak phuntu hi a thih kum chiang taka sawi tur a awm lo hi a mak ngawt mai. Hei lehmun hla zawka awm te tana chhiar theih turin Champhai Venglai Branch YMA chanchinbu ENTU chu buatsaih a ni leh ta e. Thil pakhat ka sawi duh chu, pizza restaurant a kal zawk ni ngeia ka inhriat laiin ka unanu nu zawk pawh a ni thei tho. Amaherawh chu Paite, Hmar, Kuki, Vaiphei etc te hi zawt ve ta thung ila “Mizo” ti a min chhang tur emaw min chhang duh emaw an tlem pharh ang. Mizo Sex Video Leak Out Thar Ber 2017 xxx mp4 video, download xnxx 3x videos, desi hot muslim girls fuck dog, indian actress katrina salman homemade 3gp sex, school. Mizo hmangaihna thawnthute pawh hian Mizo khawtlang nun tam tak tar lan a nei a. Hengte hian Lengkhawm zaiin min chiah hnehzia leh a tel loa kan khawsak hleihtheih lohzia a tichiang hle a, Lengkhawm hla hmanga tlang hrang hranga Zofate min phuarkhawmtu pawimawh tak a nihzia a chiang viau awm e. Sex Video leh Malsawmtluangi Fanai (Youth Icon 2007) Mizote rahchin apianga hrelo an awm lovang tihngam- Malsawmtluangi Fanai (Youth Icon 2007) chuan mipat hmeichhiatna sualah tlu lutin, he a video hi nasa taka thehdarh mek a ni a. I've heard abt mautam since long ago, but never took it seriously. Wednesday, August 31, 2016. Purse aru lai CCTV atangin chiang takin alang GBox. Mahse, Fabinho chuan thian tha tak an ni tiin a sawi. Mizo Bible-a Genesis Bung 3-na lehlin dik lo Posted in Qualitus : Habitus by chawnghilh on November 13, 2009 Zotawng Bible thu hi chìk ngun a va ngai lehzual tawh tak èm!. 'What is this. Vanlawma, Zalen CabinMizo te hi tuna kan rama kan awm hma lam hi chu chiang taka hriatna kan nei lova, chu lam chu ka chhui dawn lova, tuna India leh Burma inkara hi kan hriat chian theih chin a ni mai a, chung ang chin chu rawn sawi ka tum chu a ni. A thuziak reng rengah Mizo hnam hi engtik lai mahin a dah hniam ngai lova, hnam dangte chungah a hawi luih tir valh valh thin. A hla sak l^r zingah chuan a < Ch. awm peih lo, Leave duhtan chuan khitianga LEAVE mai tur khi ani. Trip to Trivandrum. Smartphone tinte hian an product rukru laka a him dan tur kawng hi an zawng ve reng a. Kan nula leh Nu tamtak an pawng sual a. Chutih hun lai chuan, miten an lawm chu country dik tak ni lo, pop music nena inpawlh deuh hi a ni zel a. Mizo nunzia a tilang chiang hl> a, a satu hian a sa thiam bawk a, a l^rpui hle a ni. mahse, engtin tin emawin. Nungcha thawnthu (Animal tales) hi Mizo te hian kan nei nual a, a then chu awihawm ve tak tak, chutihrual a awihawm lo ve tak tak te a awm bawk a ni. Ka fiamthu vanga mi rilru tihnat ka hlauh vang leh ho lutuk min tih hlauh vangin han ngawi deuh ila tum bur mai min ti leh thung si. Nuthoi fa 1 nei tawh. Ramthar zai leh Chalmar zai hian inanna lai tam tak neih mah se, an danglamna tam tak a awm thei bawk a. A chhûng thu-ah lût rawh. Lungleia tour an neih lai tak kha Kawnpui Bus Accident Rapthlak (July 7, 1981) thlen lai kha a ni a. Mahse chutih lai chuan Urban Cowboy film a lar thar a, chu chuan country music ngainatna chu tlemin a kaitho a. Mizo hmeichhe zinga a hmasa ber a ni hi a chhuanawm lehzualna. Mizote hian thil dik tawk zan lo hriatbel tak hi kan ngah fu awm mange ka ti thin a, chung zingah chuan Paula hming hi a tel vein ka hria. Hei tak hi MZP pawhin Zikpuii Pa chhuanawm a tihna leh ngaihhlut tlaka a ngaih zualna lai a ni. Chuvangin inrintawkna leh mahni theihna ring ngam. Keipawh hi Middle School ka kal lai vel kha ka insual tam ber lai niin ka hria. Mawza hi hak chi ani lo a, a buna bun chi ani. Prefix hian thumal dang a kawp loh chuan amah mai chuan a awmzia a chiang tawk lova, chuvang chuan thumal dang a kawp ngei a ngai thung. A thiante nen tumkhat chu Pastor Under-Eyke a thusawi ngaithla turin inkhawm an tum a, an tum dan tak chuan Pastor thusawi lai chu fiamthu thawh nan lo hman. a sei vak lo nang a. A thu a han chhiar anga Pu Chawia leh Pu Zorampela chu an mit a kham leh khawp ang, kan mizo tawng thiam hian a daih leh dawn si lova; mahse, anni hi chuan tha takin kan dik lohna leh thiam lohna min hrilh ang a, hma kan sawn phah ngei ang. What I see, What I think.  Pu Malsawma thusawi (Rambuai lai Public Meeting a SENVAWN khuaah (Senvawn hi Manipur ram chhunga Hmar tawng hmanna khua a ni): Hmar paho hi in mawl ngawt mai. Mizo thei leh thlai te leh an Sap (leh vai) hming Pangpar leh a extra kan ti tawh bawk a , tunah thei leh thlai leh bonus ho han ti leh teh ang. (MIZO TRUE STORY) www. vela nei \ana sawi a ni" (Pi Pu Zûnleng 225) a ti a, Hrang\hiauva leh.   Tunah samang Thenin leng dang i bel ta si,. He tawngkam hi Mizo chhinchhiahna (Identity) a ni. Dil lai tak an thlen chuan Saheb chuan a Ngunhnam (sword) a ti tla palh ta hlauh mai a. com mizo story thar nitin dah ziah a ni e Martin-a hi eng ang mihring chiah nge maw a ni le?A kiang hnaia ka awm in he khawvela hmeichhe awm chhun niawm takin min sawngbawl a,lemchan thiam tak a ni ngei ang. Mizo hnam ro hlu ber ber te hum pahin khawtlang nun siamṭhatna kawngah nasa takin he Kohhran hi a ṭangkai a ni. Vanlawma, Zalen CabinMizo te hi tuna kan rama kan awm hma lam hi chu chiang taka hriatna kan nei lova, chu lam chu ka chhui dawn lova, tuna India leh Burma inkara hi kan hriat chian theih chin a ni mai a, chung ang chin chu rawn sawi ka tum chu a ni. 5:17-24 chhunga Tisa Thiltih leh Thlarau Rah hi a sawi zel dawn a nih chuan a zir chian, a then fel, a thliar thiam a duhawm ang. Hetianga pianthar dan chiang lote hi chuan mahni thatna an hre ran a, fel ta viauin an inhria a, an tihthat an chhuang a, midangte chu an hmu tling lo thin a ni. ) A pasal tur lah Nepali mikhual chamrei, Aizawl-a sumdawnna din a lo ni awm a. India / Mizoram / Aizawl /. Tu hun khong in bel i lungsim in le thuk leh gil taktak a ngaihtuah pha nawn kei ( nuam isa chihna hi kei), bangmah ki peih zou taktak nawnlou hi. Manipur-ah khian Kuki, Mizo leh Zomi tiin an in then phawk a. (MIZO TRUE STORY) www. Bum rual ka nilo,nang ang ks (chiangtawk hian mirawn en a,a ka a angzuau a) zanlai a vak kual a inzuar,hnathawkpeihlo sum duh si hian ka fa i pai theilo. Mizote hi kawng hrang hranga chak taka hma kan sâwn rualin film lamah pawh hma kan sâwn hle mai. ka fa anilo. Sap ho nge nge thil mak tak tak tawn leh hriat hi anlo ngah bik e. A lo call ve chhun lah kei chau leh na tinreng tuara ka awm lai lo niin, phone khawih thei pawn ka awm loh lai lo ni vei nen…. Mizo zinga kan historian ho hian Mizo history kan chhui hian Zohnathlak unau chanchin hi a lang tel vak ngai lo va, kan unaute a tang hian chhui sela, an tawng te zirin an history te zir chiang ila, Burma leh China a awm Kachin/Jingpho atang khian chhui chiang ila chuan kan tobul kan history hi tun ai hian kan hriat thui phah ka ring khawp mai. Mahse, leilung hi vân sâng boruaka thil awm zawng zawngte lai taka awm niin a ring tlat a ni. chhiar peih in awm takin kan post ve thawr nge. Manipur-ah khian Kuki, Mizo leh Zomi tiin an in then phawk a. Reply Delete. A chhûng thu-ah lût rawh. ka fa anilo. Heti anih vang hian zirna lamah pawh ka sang vak lova. Khawvel lehlama miten an kalna apianga an hnam ziarang leh nun phung huai taka nunpui chunga ram lak a, hnamdangte hneh an tum tlat ang hian Mizo rilrem zawng hla ropui tak taka mite kaltlanga Pathianin min pek, a phuahtute pawhin ka phuah tih aia Pathian min pek tia an sawi \hin Mizo lengkhawm hla hla ropui tak takte hi Kristian \halaite hian. 'Aw' hi 'o' ang in lam la ka ti a. lamah a ni thung a ka pa room ka pelh dawn lai tak chuan thawm ka pa room atang a chhuak chu ka hre ta a. Chatuan hi engtia rei nge tih ka hre lova, mahse chatuan tling lo deuh min dah hmanin ka hre hial. Tichuan Mizo tawng kan hrilh ve a, thumal pakhat in awmzia a neih tam zia te ka sawi a. Pilot pakhat victor Goddard-a thil tawn tlem kan thai lang ve nge…a mak ve em a ni. A duh apiang tan in register-in mahni story te post ve mai tur a ni e. Tin, democracy inawpna thalai ber zinga mi chu Media te zalenna a nih hrerengin i chhawr tangkai ang u. Mahse chutiang em chuan zoram lam press te hian an chhuah teh chiam si lo. “Mizoram Dîl lian ber chu Burma ramah a awm,” tiin kan sawi fo thìn. Tichuan Aizawl chu Aizol ti ang in lam tur ka ti a. Malsawma hla phuah “Buann>l ram d^i” tih hla chuan mite hriat a hlawh hle a. Mizo nula mawng sawi xei tak TEA JINHLAWNG. Ka thlenna te an fel a, an chungah ka lawm tak meuh meuh e. Chutih lai thleng pawha Zoram la chuang chhuak miah lo an ni miau a. Amaherawhchu mahni rin thu ngawta dah lohvin, I chiang lo a nih chuan call a tha ber. Chutia kan in biak reng lai chuan kan lo in hnaih toh hle mai, ka lo kuah deuh chial toh mai a, ka chak toh bok sika biak lai te chuan a lai chu thil dang a melh leh daih jel a, a lo hoi let leh chiah chu a hmui no nalh tak ah chuan ka lo fawh sak thut mai, a phawk deuh thut, min chhang let mai lo, mahse, min thlah bik bawk si lo, ka fawh rei. A thu leh a thlûk inhmeh hi sak pawh a nuam a, a ulh ren run lo va, mi a tiphur thei êm êm a ni. A mak khawp mai, a hunlai na na na kha chuan a lo nuam a ni ang e. awm peih lo, Leave duhtan chuan khitianga LEAVE mai tur khi ani. Han en mai chuan mizo hmeichhiate hi dan hmanga hmuhalh ngai khawp a India ram hmundang hmeichhiate anga dinhmun rapthlak tak chu an nih hmel loh hle. Keni hnam tlemte min awp reng duh hi India Sorkar tan thil zah thlak tak ani. A hrawt sak nghal zawt zawt a, rei mawi tawk tak a hrawtsak hnu chuan ka zang pawh fawp duh ngai miahlo khan a hmuam sak ta pulh pulh mai! Hetih chhung hian Atea pawh a lungawi tih a lang reng, a lo. Hei hian Aizawl khawpui a sawinghing lawih a, Zo khaw lamah pawh ti ti lian ber a tling. Hlim lai leh hlim loh laite pawh a awm a. Tun dinhmunah hian players zawng zawng te kan hot hle, mahse, hei hi a pawimawh ber a ni lo. A dawta thuziakahte chuan Pathianin min ngaihsak tak zet dân thilsiamte'n min zirtîr chu kan ngaihtuahho vang. Naupang thangduang tak ka ni a, mite chuan pian phunga ipa i chhun a, hmel ah i nu i chhun min ti fo reng a. Hmanni ka thianpa lo leng chuan a laptop thar a rawn kenga, Burma sumdawng KS ni ngei tur a ni, a dairy an chhiar saka, scan file min pea, a nuihzathlak khawp mai. “Mizoram Dîl lian ber chu Burma ramah a awm,” tiin kan sawi fo thìn. ) A pasal tur lah Nepali mikhual chamrei, Aizawl-a sumdawnna din a lo ni awm a. Entirna lo pe ila:. Mizo \awnga hnam dang \awng hnuhma kan tiha ‘hnam dang’ tih hian Mizo hanhthlak ni lo, Mizo \awng hmang lo, Mizote sawi dana Sap leh Vai inkara mi zawng zawng a huam thei awm e. Mahse karah fate an piang tawha, engtin mah an awm tawh chuang lo a nih chuan inthen loh hi a that ka rin avangin rilru na tak chungin ka hmangaihna avangin ka ngawi ta a ni ber mai. Chatuan hi engtia rei nge tih ka hre lova, mahse chatuan tling lo deuh min dah hmanin ka hre hial. Amaherawhchu mahni rin thu ngawta dah lohvin, I chiang lo a nih chuan call a tha ber. (MIZO TRUE STORY) www. Mizo Tawng Hman Dan Dik Kohhran Huang Chhungah 1. Ka hmangaih em em nachhan chu KA FA a nih vang a ni ringawt mai. Hope you like it. Puma Zai leh A hunlai Boruak : Puma Zai hi sawi tawh angin kum 1907/08 chho va lo lar thar a nih avang hian ' Cultural Revival' tih hialin a sawi ngam a. Rawsea Isua Krista rawngbawlna apiangah mipui tam tak an pungkhawm thin a. A nutei chu nu. Han en mai chuan mizo hmeichhiate hi dan hmanga hmuhalh ngai khawp a India ram hmundang hmeichhiate anga dinhmun rapthlak tak chu an nih hmel loh hle. Mizo zingah pawh hian kan dinhmun leh kan nihna hre hauh lovin kan fashion, thil neih man a sang thei hle a ni. Vanlawma, Zalen CabinMizo te hi tuna kan rama kan awm hma lam hi chu chiang taka hriatna kan nei lova, chu lam chu ka chhui dawn lova, tuna India leh Burma inkara hi kan hriat chian theih chin a ni mai a, chung ang chin chu rawn sawi ka tum chu a ni. I, Mizoram KAWNG chi hrang hranga Zoram tana thawh hlawk ber te zinga mi, Sailo hnam, Mizo lal ropui Lallula chanchin hi thangtharte chuan hriat reng kan ba nasa hle a, Chuvangin chiang deuh leh kimchang zawkin i lo chhui teh ang. Tags: Mizo Inlu Lai Moble Lak Video Video Songs, Mizo Inlu Lai Moble Lak Video bollywood movie video, Mizo Inlu Lai Moble Lak Video video Download, mp4 Kishan tero Kalo rahgo re Himanshu DJ hindi movie songs download, Mizo Inlu Lai Moble Lak Video all video download, Mizo Inlu Lai Moble Lak Video Hd Video Songs, Mizo Inlu Lai Moble Lak Video full song download, Mizo Inlu Lai Moble Lak Video. Prefix hian thumal dang a kawp loh chuan amah mai chuan a awmzia a chiang tawk lova, chuvang chuan thumal dang a kawp ngei a ngai thung. Amaherawhchu mahni rin thu ngawta dah lohvin, I chiang lo a nih chuan call a tha ber. Pi pute thil hriat dan kha chiang taka fiah a ni lo fo. Purse aru lai CCTV atangin chiang takin alang GBox. This feature is not available right now. Tun dinhmunah hian players zawng zawng te kan hot hle, mahse, hei hi a pawimawh ber a ni lo. Restaurant a thuin pizza ka ei lai leh ka inthiam lo lai chiang takin ka hre thei – mahse mal tak leh mangang taka almira chhunga ka unaunu ka nghak lai, min theihnghilh ta em ni tia hriatna pawh chiang takin ka nei. Tawng uchuak leh thu dengkhawng tak tak hi literature tha a ni thei lo. Chu zan reh takah, chutia ka rilru ka kawm mawlh mawlh lai chuan ka thinlungah KA PA (Vana mi) in aw zawi dam dap hian thu a rawn sawi a. Chumi hnuah, rapchungah, mei khu ur lai tak maiah min dah a, chutah pawh chuan em tha pawh chang zo lovin, pate awng sir siarah min han dah lehnghal a! A hrehawm dan a thuahhnih ngei mai. Han en mai chuan mizo hmeichhiate hi dan hmanga hmuhalh ngai khawp a India ram hmundang hmeichhiate anga dinhmun rapthlak tak chu an nih hmel loh hle. The numerous clans of the Mizo had respective dialects, amongst which the Lusei dialect was the most common, and evolved with significant influenced from Hmar, Lai and Paite, etc. Tichuan, Pathian ngaihsakna chungchâng Bible sawite pawh kan enho bawk ang. Daily Hunt chuan Khawvel mi hausa thenkhat motor car tlawm tak leh a man ang vel an tarlang a, ka rawn tarlang ve. lallura Posted on December 6, 2017 by Mizo Archive Kum 2008 January thla khan, Chiang Mai (Thailand) a, Buddhist ho zinga hma-la te Conferenceah kan nupa-in kan han tel ve a. Luri'n a pa Pastor Saikhuma (Seventh Day Adventist) phuah a sak "Olive thing hnuai ah a tawngtai" tih hla hi a tobul nen belhchian i han tum dawn teh ang. A tuamtu kawr a dak ral huna lang chiang mai tur a ni. this song comes from the album - "love me like you used to" 1987. Sap hun lai khan Saheb pakhat, Mizovin Lalkaia an tih mai leh a hote chuan Mau pum hmangin Palak Dil chu an fangkual vel a. Tlawmngaihna hian awmze ril leh thuk tak a nei a, a huam pawh a zau thei viau awm e. This video is unavailable.   Tunah samang Thenin leng dang i bel ta si,. S nula 30 lai rubo in a that a,chung ho pawh chu finfiah theih chiang tak chauh an ni. Chungleng leh hnuaileng indo-ah khan Sakhi leh satelin Rulpui tui an inzuan kahlen siak a, satelin Rulpui tui a bawh keh a, Rulpui thinrimin satel a um ta chiam a, chu chu Murain a lo hum a. Entirnan: sex video leh thlalak saruak nalh tak takte ena mahnia chakna hrikthlak (zang hrawt) tein emaw, amah tihlim thei hlimhlawp bawlna dang daih hmangin emaw a inhnem thin. Mizo Film-te Hi. Mizo sex story is on Facebook. An vengah YMA MEMBER a lo ni reng em aw tih ka ngaihtuah mai mai. Mizo \awnga kan lam rîk dàn nèna inpersan lutuka a thlûk siam pawh hi tun lai hla-ah hian a awm nual mai a. Mizo zinga kan historian ho hian Mizo history kan chhui hian Zohnathlak unau chanchin hi a lang tel vak ngai lo va, kan unaute a tang hian chhui sela, an tawng te zirin an history te zir chiang ila, Burma leh China a awm Kachin/Jingpho atang khian chhui chiang ila chuan kan tobul kan history hi tun ai hian kan hriat thui phah ka ring khawp mai. to become the Mizo language and the lingua franca of the Mizo peoples due to its extensive and exclusive use by the Christian missionaries. Hetih hun lai hian mipa chuan inpawl chakna hi a nei reng tho a, chu a chakna chu hmun dangah a hmang thin chawk. txt) or read online for free. Film puitlinga chhiar tham Mizo film pawh chhiar tham fé kan nei ve ta. Chuta tang chuan engmah hi mumal taka hriat pawh ka nei meuh lo. Mahni nunna humhim theih reng si-ah, vai sipaite hnena inpek aia thih a thlang ta mai hi, Mizo sipaite kha hnamah leh an tumah an lo va han chiang em! An rinawmna leh huaisenna kha a va ropui tak em tih loh theih a ni lo.